Chlebek czosnkowo-ziołowy rwany – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Chlebek czosnkowo-ziołowy rwany – przepis

Tak! Poznaliśmy ten pyszny chlebek rwany na jakiejś z mini imprez i prawie od razu wiedzieliśmy, że musimy wypróbować go przygotować sami. Chlebek jest przepyszny i jak się okazuje to idealna imprezowa przekąska! Odrywany chlebek ziołowy polega na tym, że nie kroi się go w kromki jak tradycyjny chleb, a zamiast tego zostawia się go w formie, daje na stół i każe swoim gościom dosłownie rwać chlebek. Oszczędność wszelkiego rodzaju noży niesamowita, a przy tym smak chlebka czosnkowo-ziołowego jest całkowicie oszałamiający!

Na swoim blogu publikowaliśmy już odrywany chlebek z dynią przygotowany z puree z dyni, bo dostaliśmy dynie, więc koniecznie sprawdź również tamten przepis! A teraz nie przedłużając – przepis na odrywany chlebek przepyszny! Specjalny, czosnkowo-ziołowy dla Ciebie! Czas pieczenia, a przede wszystkim przygotowania jest dosyć duży, ale uwierz nam na słowo – warto!

Mamy nadzieję, że chlebek wyszedł przepyszny! Ten przepyszny chlebek możesz przed pieczeniem posypać ziarnami – do smaku najlepszy będzie sezam lub czarnuszka.

Idealnie pasuje on z różnego rodzaju sosem czy nawet ketchupem. Koniecznie spróbuj jedno z tych propozycji podań!

Odrywany chlebek super smakuje zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, ale również na następny dzień! My przygotowując ten przepis mieliśmy pyszną i ogromną kolację, a także czekający na nas odrywany chlebek na śniadanie w dniu następnym. Takie przepisy są w cenie!

Super przepis, chlebek pyszny, że aż palce lizać, a ilość składników nie jest zbyt duża!

Jak przygotować rwany chlebek czosnkowo-ziołowy – wideoporadnik

Sprawdź również jak przygotowujemy rwany chlebek krok po kroku w naszej kuchni!