Patyczki do waty cukrowej – jak dobrać odpowiedni rozmiar?

Blog przez żołądek do serca

Artykuł Sponsorowany

Patyczki do waty cukrowej – jak dobrać odpowiedni rozmiar?

Wyobrażasz sobie lokalny festyn, piknik bez waty cukrowej? Ten słodki przysmak nie tylko pobudza kubki smakowe, ale również przygotowanie cukrowej chmurki jest samą w sobie atrakcją. Watę cukrową można również przygotować podczas rodzinnych spotkań, dzięki czemu, te z pewnością zostaną zapamiętane przez długie lata. Co jest Ci potrzebne do jej przygotowania? Podstawą każdej waty cukrowej są odpowiedniej długości, drewniane patyczki!

patyczki do waty cukrowej

Patyczki do waty cukrowej szorstkie dla Twojego biznesu

Prowadzisz biznes w branży eventowej, może posiadasz swoje małe stanowisko z watą cukrową, które wykorzystujesz na lokalnych imprezach? Do stworzenia idealnej waty najlepiej sprawdzą się drewniane patyczki do waty cukrowej. Patyczki w ofercie firmy Dragons mają idealną długość, dzięki czemu tworzenie waty cukrowej jest nie tylko proste, ale też zapewniają stabilność i wygodę jedzenia gotowego już produktu. Oferowane patyczki do waty cukrowej są dedykowane właśnie pod ten produkt. Szorstka struktura zapewnia świetną przyczepność waty cukrowej do patyczka.

Ekologiczne drewniane patyczki kwadratowe lub okrągłe

Na rynku można znaleźć różne rodzaje patyczków do waty cukrowej, jednak te wykonane z drewna będą najbardziej trwałym i zarówno ekologicznym rozwiązaniem. W zależności od preferencji możesz wybrać odpowiadający Ci przekrój – kwadratowe lub okrągłe, a także dostępna jest różna długość i średnica. Szorstkie drewniane patyki do waty cukrowej wykonane są z różnego rodzaju drewna – m.in. świerkowego, grabowego, bukowego, dzięki czemu są niezwykle wytrzymałe i sprostają nawet największym wymaganiom każdego młodszego i starszego miłośnika słodkości.

patyczki do waty cukrowej - najniższa cena

Zrób z naszymi patyczkami idealną watę cukrową!

Kolorowa wata cukrowa przywołuje w każdym z nas niezwykle przyjemne wspomnienia z dzieciństwa. Ta puszysta słodkość kojarzona jest z festynami i przeróżnymi imprezami okolicznościowymi, na których stała się jednym z ulubionych przysmaków wśród najmłodszych uczestników. Najczęściej przygotowywana jest na specjalnych maszynach przemysłowych, jednak są również i mniejsze urządzenia, które także pozwolą na przygotowanie waty cukrowej na rodzinne przyjęcia. Przepis na stworzenie waty cukrowej jest bardzo prosty i można nawet ją zrobić w „domowych warunkach”.

Przygotowanie waty cukrowej na maszynie

Do tego, by przygotować watę cukrową na specjalnej maszynie, wystarczy nam wyłącznie zwykły cukier i patyczki do waty cukrowej. Wsypując odpowiednią ilość cukru (średniej wielkości wata wymaga ok. 20g) czekamy aż niteczki karmelu zaczną wypełniać kołnierz maszyny. Następnie należy długim, najlepiej szorstkim patyczkiem zebrać powstałą watę i uformować ją w puszystą chmurkę.

Wata cukrowa z patelni

Jeżeli nie masz profesjonalnej maszyny i nie chcesz wydawać pieniędzy na tańsze zamienniki, możesz wykorzystać najzwyklejszą patelnię. Co musisz zrobić? Wsyp ok. 4 łyżki cukru i poczekaj, aż ten pod wpływem temperatury się roztopi. Kolejny krok to maczanie trzepaczki do jajek w karmelu, czekając aż jego nadmiar spłynie na patelnię. Następnie za pomocą dłoni lub patyczka zbieramy cienkie niteczki karmelu, odpowiednio je formując.

szorstkie patyczki do waty cukrowej

Gdzie kupić patyczki do waty cukrowej?

Nasza firma istnieje na rynku już od 1890 r., specjalizując się w produkcji patyków z drewna. Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem, na różnego rodzaju patyki, które wykorzystywane są w branży spożywczej, HORECA, drogeryjnej.

Dostarczamy nasze patyczki do klientów z całej Polski i Europy. Naszą ofertę głównie kierujemy do hurtowni, a także dla mniejszych i większych przedsiębiorców. Postaw na najwyższej jakości produkty dla Twojego biznesu!