Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

POZIOM TRUDNOŚCI

łatwy przepis

CZAS PRZYGOTOWANIA

Około 30 minut

Możemy się założyć, że często na obiad przygotowujesz piersi z kurczaka lub schabowego – to są jedne z najprostszych dań, które można szybko przygotować po pracy i nie zajmują dużo czasu. Czasem warto jednak urozmaicić sobie to „podstawowe” danie i zrobić coś ekstrawaganckiego. Sprawdź nasz przepis na pierś (filet) z kurczaka w cieście naleśnikowym!

Co do piersi z kurczaka?

Do piersi z kurczaka pasuje bardzo dużo dodatków. M.in. jest to brokuł, frytki, ziemniaki (mięte lub całe), buraczki itd. Często można spotkać się również z filetem z kurczaka z ryżem czy marchewką zasmażaną. Może być również roladą z suszonymi pomidorami. Wszystko tak naprawdę zależy od Ciebie i Twojej inwencji twórczej, która w kuchnii powinna być ogromna i nic nie powinno Cię ograniczać!

Pierś z kurczaka może też być jednym z głównych składników dania, ale nie być w postaci kotleta. Wtedy przygotowuje się po prostu dania z makaronu lub stosuje jeden z naszych innych przepisów – makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem. Sprawdź koniecznie!