Szparagi z boczkiem

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Szparagi z boczkiem

Dziś przychodzimy z typowym warzywem w maju – szparagami! Nie każdy je lubi, ale jeśli ktoś już polubi – to nie może skończyć! Szparagi zielone można przygotować na wiele sposobów, co opisaliśmy w artykule – z czym jeść szparagi.

Poniżej przedstawiamy Wam najprostszy i najbardziej znany sposób przygotowania szparagów – owinięte w boczek, który każdy zna bardzo dobrze!

Sprawdź, życzymy Ci smacznego! Tak przygotowane szparagi zapamiętasz na długo!

Szparagi zawinięte w plasterki boczku zamiast w piekarniku, możesz podpiec zielone szparagi na patelni grillowej. Oczywiście zamiast zielonej odmiany szparaga, możesz użyć również szparagi białe.

Już usmażone szparagi możesz dodatkowo posypać tartym parmezanem dla fajniejszego smaku. Możesz nawet podać z jajkiem sadzonym czy innymi dodatkami. Możesz uznać te szparagi za idealną imprezową przekąskę!