Banoffee – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Banoffee – przepis

Angielski pyszny deser, który raczej ciężko jest nazwać ciastem, ale w Wielkiej Brytanii to robią. Banoffee Pie czyli maślane kruche ciasto z warstwami toffee, banana i bitej śmietany. Raj dla słodkich dziurek, które nie znają umiaru w jedzeniu słodkości.

Ciasto banoffee w przygotowaniu jest banalnie proste, szybkie, a efekt końcowy jaki otrzymamy zachwyca kubki smakowe! Połączenie bananów i masy kajmakowej to coś, czego nie da się pobić. Nie czekaj i sprawdzaj w jaki sposób przygotować ciasto banoffee!

Przed przygotowaniem banoffee – bardzo ważne!

Schłodź dobrze śmietankę. Najlepiej zostawić ją na noc przed przygotowywaniem deseru lub na 2 godziny do zamrażarki (jeśli zapomnisz ją schłodzić).

Nasz przepis wykorzystujemy na blasze o średnicy 24 cm.

Przepis na banoffee

Banoffee – jak przygotować?

Sprawdź w formie wideo! Na pewno pomoże w przygotowaniu!