Pasta z makreli – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Pasta z makreli – przepis

Od dawna męczą nas zwykłe kanapki z masłem, szynką i serem. Ani to romantycznie kuszące ani seksownie zaskakujące w smaku. Dlatego raz na jakiś czas (żeby dawkować sobie tę przyjemność) sięgamy po różnego rodzaju pasty kanapkowe. Przepis na pastę z makreli wędzonej jest u nas już od dawna, poznany oczywiście od rodziny. Nie jest on praktycznie w ogóle skomplikowany i w swojej prostocie po prostu idealny. Sprawdź przepis na naszą pastę z makreli wędzonej do smarowania!

Przepis na pastę z makreli

Pasta z makreli, to trochę taka pasta jajeczna, którą również przygotowujemy. Niemniej jednak – pasta z makreli jest zdecydowanie bardziej aromatyczna i zaskakująca w swoim smaku.

Pasta z makreli wędzonej powinna zostać zjedzona w ciągu 3 dni od jej zrobienia. Podczas przechowywania trzeba zamknąć ją szczelnie w zamykanym opakowaniu lub zostawiając w misce przykrytej folią aluminiową czy spożywczą.

Pastę z makreli można jeść zarówno na śniadanie, kolację, a także jako prostą i szybką przekąskę. Dowolności jest wiele, a Ty wybierasz jak ją chcesz jeść!

Pasta z makreli wędzonej sprawdzi się również idealnie jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Pasta z makreli z puszki

Oczywiście wykorzystując nasz przepis możesz również wykorzystać makrelę z puszki. Nie będzie się to niczym różnić od wędzonej makreli, a Ty oszczędzisz nieco czasu na wyciąganiu ości i obieraniu skóry z makreli. Makrela wędzona jest według nas mimo wszystko lepszym składnikiem tej pasty.