Pasta jajeczna – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Pasta jajeczna – przepis

Zastanawiasz się jak zrobić pastę jajeczną? My korzystamy od zawsze z jednego i tego samego przepisu na pastę jajeczną, już od czasów mieszkania z rodzicami. Ten jeden przepis, który nam tak bardzo pasuje będziemy praktykować przez całe życie i będziemy przekazywać dalej!

Domowa pasta jajeczna spisze się jako smarowidło na chleb czy kanapkę, którą przygotujesz na śniadanie czy kolację. Sprawdź jak przygotowujemy naszą pastę jajeczną i przygotuj taką u siebie w domu!

Przepis na pastę jajeczną

Pyszna pasta jajeczna z dodatkami

Do swojej pasty jajecznej możesz dodać również dowolne dodatki, które lubisz. Często spotykamy się z dodatkowymi udziwnieniami powyższej pasty jajecznej, my lubimy ją w formie tradycyjnej, bez dodatków. Jeśli jednak chcesz zaskoczyć swoich gości, drugą połówkę lub rodzinę, możesz wykorzystać również:
– awokado (drobno pokrojone),
suszone pomidory,
– paprykę,
– podsmażone pieczarki,
– rzodkiewkę (drobno pokrojoną),
– por (sparzony wrzątkiem i pokrojony w plasterki),
– ogórek kiszony.

Trzeba pamiętać, że ta domowa pasta jajeczna jest dość mdła, więc na kanapkach warto dodać świeżo mielony pieprz. Smak pasty ulegnie wzbogaceniu!