Pysznie wyglądające Instagramowe grzanki z figami i camembertem, które mają za zadanie wypełnić smakami Twoje usta? Sprawdź, w jaki sposób my przygotowujemy nasze grzanki z figami i camembertem i wybierz nasz przepis, żeby przygotować go w swojej kuchni! Zdecydowanie warto!
Proporcje są przygotowane pod grzanki na 2 osoby.
Grzanki z figami i camembertem – przepis
Składniki
- duża bagietka
- 3 figi
- jeden camembert Valbon lub dwa camemberty Turek
- miód
- oliwa z oliwek
- orzechy włoskie (opcjonalnie)
Instrukcje
- Bagietkę kroimy w cienkie plasterki. Na patelni delikatnie tostujemy bagietkę na oliwie z oliwek. W międzyczasie kroimy w plasterki camembert, a także figi.
- Gdy bagietka stosuje się, na wierz dajemy plasterek camemberta oraz figi.
- Przekładamy na blachę i dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 8 minut.
- Ciepłe grzanki przekładamy na talerz i podajemy podlewając miodem. Opcjonalnie można jeszcze posypać orzechem włoskim.
Smacznego!
Przepis na grzanki z figami
Sprawdź jak przygotować je krok po kroku!