Na pewno znasz fasolkę szparagową! Jest wiele sposobów na jaki można ją przygotować, a to jest jeden z najprostszych i najpyszniejszych! Sprawdź nasz przepis na fasolkę szparagową w bułce tartej!
Poniższe składniki są na dwie porcje fasolki szparagowej w bułce tartej.
Składniki
- 30 dkg fasolki szparagowej
- 4-5 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki masła
Instrukcje
- Fasolkę szparagową umyj i odetnij końcówki. Możesz ją również przedzielić na pół, ale nie jest to wymagane (my nie dzielimy)
- Gotuj fasolkę w osolonej wodzie do miękkości (około 7 minut), a następnie ją odcedź.
- Na patelni roztop masło, a następnie na małym ogniu duś fasolkę szparagową, aż do momentu wyparowania wody, która ucieknie z fasolki.
- Posyp całość bułką tartą i delikatnie wymieszaj.
- Zarumień bułkę tartą do złotego koloru. W razie potrzeby możesz dodać masło (jeśli patelnia jest sucha) lub bułkę tartą (jeśli cała fasolka szparagowa nie jest pokryta nią).
Smacznego!
Sprawdź wideoporadnik!