Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – przepis

Niezależnie od tego czy mówisz rabarbar czy łabałbał, powinieneś spróbować nasz przepis na pyszne ciasto drożdżowe (tak, nie musisz męczyć się z biszkoptem!) z rabarbarem i kruszonką – nasza propozycja i ilość składników jest na dużą blachę widoczną poniżej.

Rabarbar (lub łabałbał) jest znany ze swojego kwaśnego smaku, który idealnie komponuje się z kruszonką czy delikatnie słodkim ciastem drożdżowym. Swoją popularność zyskuje w maju, w którym jest na niego największy sezon.

Ciasto drożdżowe z naszego przepisu smaku najlepiej w ten sam dzień, w którym zostało przygotowane.

Sprawdź nasz przepis!