Sandacz

Poziom trudności:

Sandacz – przepis - trudny przepis

Czas przygotowywania:

Kilka godzin

Sandacz ma delikatne, białe i tłuste mięso. Nadaje się bardziej do gotowania niż do smażenia. Najlepszy jest sandacz ugotowany w jarzynowej wodzie z solą, podany z jajami i masłem lub z sosem wykonanym oddzielnie: pieczarkowym, cytrynowym, holenderskim czy białym. Do zimnej ryby podaje się ostre sosy zimne. Nadziewać można sandacza, ale bardzo umiarkowanie, ponieważ ma delikatną skórę, która łatwo pęka. Gotuje się zazwyczaj w całości. Przednia jest marynata z sandacza, sporządza się ją tak samo jak marynatę ze szczupaka.

Sandacz z jajami

Sandacz z jarzynami

Sandacz z truflami

Sandacz w ostrym sosie

Sandacz na oliwie z cebulą

Budyń z sandacza

CIEKAWE ARTYKUŁY

Dieta bezglutenowa

Dieta bezglutenowa

Dieta bezglutenowa, jak sama nazwa wskazuje, to dieta całkowicie pozbawiona produktów glutenowych. Dowiedz się o niej więcej z wpisu!

SPRAWDŹ POZOSTAŁE WPISY NA BLOGU

Czas czytania: 2 minut

Ostatnia aktualizacja:


 

 

Hej, jesteśmy dwójką smakoszów, którzy… zjedzą wszystko żeby sprawdzić, czy aby na pewno jedzenie w restauracji w której chcesz zjeść jest bezpieczne.

Sprawdzaj nasze soszjale i stronę żeby wiedzieć więcej!

facebook przez żołądek do serca instagram przez żołądek do serca