Gofry – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Gofry – przepis

Lubicie gofry?! Kto nie lubi dobrych gofrów?! Każdy je uwielbia, a szczególnie te chrupiące i puszyste. Nasz przepis jest przekazywany z pokolenia na pokolenie, na szczęście udało się nam zdobyć proporcje składników. Dziś dzielimy się z przepisem na ciasto na gofry! Przeczytaj, przygotuj i ciesz się pysznymi goframi!

Ten przepis na gofry możesz przygotować zarówno do gofrów na słodko, jak i w wytrawny sposób. To niemalże idealne gofry! Sprawdź!

Przepis na gofry

Z poniższych proporcji wychodzi około 10-ciu ładnych i pysznych gofrów.

Dla nas to najlepszy przepis na domowe gofry! U Ciebie na pewno też gofry wyszły pyszne! Podajemy z ulubionymi dodatkami – świeżymi owocami, bitą śmietaną czy łososiem i koperkiem.

Przepis na gofry

Wolisz oglądać niż czytać? Sprawdź wideoporadnik!

Dodatki do gofrów

W zależności od swoich preferencji, możesz wykorzystać różne dodatki do gofrów – możesz nawet podejrzeć nasz osobny wpis nt. dodatków i wybrać swój ulubiony.

Ze względu na to, że chcieliśmy przygotować gofry w wersji bardziej fit, nie dekorowaliśmy ich bitą śmietaną. Zamiast tego jogurt grecki z odrobiną ksylitolu.

Gofry chrupiące

Każdemu marzą się chrupiące domowe gofry. Łatwo jest jednak nie osiągnąć swojego celu. Pamiętaj, że gotowe gofry najlepiej jest przełożyć go na coś, co będzie umożliwiało przepływ powietrza również od spodu.

Zostawiając gofry na talerzu, od dołu spocą się, a przez to zawilgną – tego zdecydowanie nie chcemy!