Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej – przepis

Mamy jeden przepis, z którego zawsze korzystamy, gdy tylko chcemy przygotować makowca z gotowej masy makowej. Nieco go modernizowaliśmy, żeby przyrządzić go jeszcze lepiej, więc sprawdź, w jaki sposób go robimy!

Przepis jest na 3 sztrucle. Jeśli chcesz ich zrobić więcej lub mniej, to bez problemu z proporcji przygotujesz go!

Jak zrobić pyszny makowiec z gotowej masy makowej?

Jeśli ciasto podczas wyrabiania jest zbyt wilgotne i lepi się do rąk – bez problemu dodawaj mąkę, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję!

Całość możesz posypać cukrem pudrem lub przygotować lukier.

Jaka masa makowa jest najlepsza?

Z naszych obserwacji i kilkukrotnego przygotowywania tego makowca, możemy stwierdzić, że najlepiej sprawuje się masa makowa z firmy Helio (dostępne m.in. w Kauflandzie).