Dziś będzie bardzo dietetycznie! Sałatka z tuńczykiem z puszki i jajkiem bez majonezu. Poniżej sprawdź przepis, który często przygotowujemy zarówno na fit wieczór jak i jako przekąski na imprezę!
Pamiętaj – z poniższego przepisu wyjdzie porcji na dwie osoby.
Składniki
- miks sałat
- 1/2 ogórka zielonego szklarniowego
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pół opakowania fety
- sos sałatkowy włoski Knorr
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki oleju (a najlepiej oliwy z oliwek)
- 2-3 jajka
Instrukcje
- Ugotuj jajka na twardo, obierz, podziel na ćwiartki i odstaw na bok.
- Do miski wsyp miks sałat, pokrojonego ogórka, tuńczyka (po odsączeniu sosu z puszki), pokrojoną fetę.
- W szklance przygotuj włoski sos sałatkowy Knorr – wlej do niego wodę i olej i bardzo dokładnie wymieszaj. Następnie przelej do miski z miksem sałat. Wymieszaj skrupulatnie całość.
- Na górę sałatki ułóż ćwiartki jajek.
- Najlepiej smakuje z bagietką czosnkową podpieczoną w piekarniku i winem.
Wideo poradnik przygotowania sałatka z tuńczykiem: