Masło czosnkowe – przepis

Blog przez żołądek do serca

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla
Masło czosnkowe – przepis

Od dawien dawna przygotowujemy domowe masło czosnkowe, które zmiata z kuli ziemskiej. Gdyby Dracula naprawdę istniał, to nawet on by się zachwycił tak pysznym masłem czosnkowym! Mega proste, pyszne i tanie w przygotowaniu, a co za tym idzie – perfekcyjne! Masło, które proponujemy przygotujesz w maksymalnie 15 minut i to nawet z próbowaniem czy na pewno smak masła się zgadza. Sprawdź jak zrobić masło czosnkowe!

Jak zrobić masełko czosnkowe – przepis

Łatwe, no nie?

Masełko czosnkowe na grilla do steka

Czy ten przepis na masło czosnkowe możesz użyć na grilla do steka? Oczywiście, że tak! W momencie gdy już usmażysz swojego steka, to połóż kawałeczek miękkiego masła na wierz i pozwól się mu delikatnie i powoli rozpływać. Pychota!

jak zrobić miękkie masło czosnkowe do bagietki?

Dokładnie tak jak napisaliśmy powyżej – przepis na masło czosnkowe do bagietki nie różni się od standardowego. Musisz jedynie ponacinać bagietkę, wsadzić do nacięć masło ziołowe i zapiec w piekarniku lub na grillu. Smakiem nie różni się wcale od tej, którą możesz kupić w sieciówkach, ale jakby zdrowsze i satysfakcja większa!