Tu i teraz Rybnik

Maciej

Niezły obżartuszek, ale tylko i wyłącznie w dobrej wierze! Pasjonata dobrego obiadu i krótkiej siesty. Laureat nagrody #mamOplaijobla

tu i teraz rybnik

Rowerowa wycieczka do Rybnika sprawiła, że po przejechaniu pod górkę ponad 50 kilometrów w jedną stronę musieliśmy znaleźć jakąkolwiek restaurację, w której odzyskamy siły. Na szczęście trafiliśmy na restaurację Tu i teraz na rybnickim rynku. Najedliśmy się tam i wtedy.



Zamówiliśmy carpaccio z serem kozim, zupę krem z pomidorów, a na deser pieczone ziemniaczki w wędzonej papryce. Jak smakowało? Sprawdź!

Carpaccio było jak najbardziej udane. Wszystkie składniki świeże, delikatnie podpieczony chleb z musztardą. Zupa także była dobrze przygotowana – delikatnie kwaśna i przede wszystkim gęsta jak prawdziwy krem.

Nasz deser w postaci ziemniaków pieczonych z sosami chyba wygrał cały dzień. Niektóre z ziemniaków (szczególnie te znajdujące się niżej) były o wiele mniej przyprawione papryką niż ich kartfolani bracia, ale w połączeniu z sosem wszystko komponowało się idealnie.

Szczerze polecamy tą restaurację w sercu Rybnika!



5 out of 5 stars

Jak się dostać do tu i teraz w Rybniku?

CIEKAWE ARTYKUŁY

Mozzarella z czym

Mozzarella z czym

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat mozzarelli? Sprawdź nasz wpis dotyczący tego boskiego sera! Wiele pomysłów na podanie!

SPRAWDŹ POZOSTAŁE WPISY NA BLOGU


 

 

Hej, jesteśmy dwójką smakoszów, którzy… zjedzą wszystko żeby sprawdzić, czy aby na pewno jedzenie w restauracji w której chcesz zjeść jest bezpieczne.

Sprawdzaj nasze soszjale i stronę żeby wiedzieć więcej!

Chcesz więcej pysznych nowości?

zapisz się na nasz newsletter!